вторник, 25 януари 2011 г.

(почти) 1987 причини да обичате 1987 година

1) Анимационната щуротия "Семейство Симпсън" се появява за първи път на екран с 30-секундни откъси в шоуто на Трейси Улман.


2) Патрик Суейзи и Дженифър Грей танцуват мръсните си танци пред камера.


3) В същото време Глен Клоуз показва на Майкъл Дъглас, че с фаталното привличане шега не бива.


4) А Мел Гибсън и Дани Глоувър се опитват да стоплят Студената война със смъртоносните си оръжия.


5) За първи път в телевизионен ефир се появява реклама за презервативи. 15-секундното клипче на Trojan се излъчило по Fox в неделя със слогана "помага за намаляване на риска".


6) Рекламите за презервативи закъсняват, защото междувременно се ражда 5-милиардният жител на планетата - момче от Загреб.


7) Изкуството изисква жертви, затова Брус Уилис започва подготовката си за "Умирай трудно" ('88) година по-рано като се жени за Деми Мур в Лас Вегас.


8) Съвпадение или не, по същото време антидепресантът Прозак дебютира в САЩ.


9) В прилив на (антидепресивна) продуктивност Томас Нол постави началото на Photoshop.


10) Стефка Костадинова постави световен рекорд с подскок от 209 см.


11) Завладяна от еуфорията ни, Глория Естефан не спря да пророкува, че ритъмът ще завладее всички ни.12) И понеже беше годината на любовта, Майкъл Джексън не се пречупи нито веднъж и не спря да ни обича.13) Осъществи се мащабно издирване на чудовището от Лох Нес на стойност 1.6 милиона долара. Като истинска дама, Неси демонстрира, че не се вълнува от пари и не се показа :)


14) През 1987 нюйоркската стокова борса затвори поради техническа гаф - нахлу катеричка(комунист), която дръпна телефонните кабели.

3 коментара:

Dodi каза...

Интересни факти.

weasell каза...

И през септември месец на 1987 година се раждам аз - не виждам какъв по-голям повод за радост ;)
Мама каза, че лятото на 87-ма било страхотно, есента точно почвала и в момента, в който аз съм се появила на бял свят, излезнала и някаква буря, с която се поставило началото на много люта зима. Ето, и природата се е радвала за мен ;)

Plamena Markova каза...

Хаха, твоята история звучи доста по-добре от моята :D

Аз съм се родила февруари - сняг, студ, както и да е. Изписали са ме на 14-и, Трифон Зарезан. И едва са намерили не-почерпил се шофьор да ни прибере :D