петък, 11 март 2011 г.

Всеотдайната блогърка Елън Стаг... с малка червена точка

Какво ви трябва, за да направите популярен блог? Две неща - фотоапарат и модели, които с готовност често ще си събличат дрехите пред обектива ви.

Поне при Елън Стаг формулата действа.

По мое задочно мнение, това е един много щур и разкрепостен човек. Все още ми е трудно да реша дали го харесвам като "творец".

Но пък е добре да започнем от тази снимка. Елън я качва в блога си ("Улица Стаг") с пояснението: "Толкова се забавлявах снощи. Вашето момиче беше уважено от инициативата на Джони Уокър "35 под 35". Това значи, че съм една от 35-те млади хора, които Джони Уокър смята за иновативни и мотивиращи."

Нашето наградено момиче е родено в Кънектикът на 31 януари 1978 и като една типична Водолейка се забавлява да шокира. Най-добрите й приятелки са актриси в порнографски филми. Нейната типична петък вечер е парти със 7-8 голи жени, което задължително се снима и качва по-късно в блога. Нейните "срещи с випуска" са под формата на следните обаждания: "Ей, Елън, искаш ли да намина този следобед и да ме снимаш гол/а за блога?"

Защо всички се лепят без дрехи върху обектива й, като мухи на мед? Най-вероятно момичето има подход. А и тя самата обича да дава пример.

Но Елън не се изживява като аматьорски воайор с фотоапарат под ръка. Напротив, тя често споменава в интервютата си, че не просто снима голи модели, а прави изкуство. Такова, каквото винаги е искала да постигне. И би трябвало да й повярваме, че знае какво върши, защото момичето е професионален фотограф със сериозен стаж. Занимавала се е с рекламна, модна, портретна фотография. Работила е за списания като Vogue, Life, Vibe. Правила е фотосесии на Моби, Скарлет Йохансон. Това е "комерсиалната страна" на професията й, с която се е издържала през последните 15 години, откакто се е преместила в Ню Йорк.

Истинската страст на Елън обаче е еротичната фотография. Навлиза по-сериозно в нея, след като се запознава с порноактрисата Джъстин Джоли. Тя се превръща в нейна муза, най-често сниман модел и... вратичка към срещи с други звезди в този бизнес за възрастни.

В един момент Елън натрупва значително количество снимки, които иска да сподели с останалите. Да ама не. Какво е снимала Елън? Кадрите й са твърде "арт" за порнографските списания и твърде порнографски за "арт" изданията. Така се появява нейният личен блог.

"Улица Стаг" стартира през месец май 2007. Идеята е много проста, ефектна и привличаща вниманието - това е дневникът на Елън. Редовно подкрепян с богат снимков материал, той си върви непрекъснато между еротиката и откровеното порно. В него често се срещат подобни случки от деня: "Обичам работата си!!! В събота дойдоха 3 жени и си съблякоха дрехите за мен. Може ли да стане по-добре?"


Очевидно може. В началото блогът има средно 10 посещения на ден. За кратко време те достигат хиляди. Днес Елън се е отказала от него и "Улица Стаг" се е преобразил в платен сайт. И нищо чудно, при положение, че "цената" на фотосесиите й се е вдигнала - вече има 19 изложби зад гърба си, издаден фото албум, филм за нея и... наградата на Джони Уокър.

В блог пространството обаче Елън ще остане със снимките си на своите приятели мъже. Именно техните откровени "портрети" са истинската провокация в общество, в което образите на голи жени се предлагат и на закуска неделя сутрин, а силният пол срамежливо се крие.

Който е любопитен, може да надникне в архивите на блога (червена точка! колкото и да съм широко скроена, ми е трудно да го определя като изкуство) и в платения сайт. Ако усетите, че започвате да се изчервявате, може да си припомните думите на Елън Стаг: "21 век и не мога да повярвам, че хората все още имат проблем с голотата" :)

4 коментара:

Detelin Markov каза...

Е, Плами ти ми разби фантазиите за блогването...

Plamena Markova-Koleva каза...

Е, аз просто давам идеи...

Valkocompany каза...

Даа :)
Тя прави истинско изкуство :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Знаех си, че някой ще го оцени :)