събота, 25 април 2009 г.

Филмова вечер/нощ

Препоръчително

# вечер/нощ

# удобен фотьойл

# нещо за пиене

# нещо за хрупане

# загасена лампа

# мноооого филми

Запасът от поне 4 филма е най-важен. Не че е задължително да се изгледат, но е почти сигурно, че поне два от тях ще бъдат тотално разочарование (което ще изисква бързата им замяна).

Снощи, самичка с пакетче зрънчо слънчо, изчаквайки края на "Забранена любов" по нова (тук се изчервявам... да, фен съм на сапунка, но бг сапунка ;), натиснах play на филм номер 1:

Maybe Baby... определен като истинска британска комедия, които обожавам... със задоволителен рейтинг от 5.2 в айемдиби-то, идеален за разтоварващ филм губи-времка... с участието на д-р Хаус или Хю Лори, мистър Бийн и Ема Томпсън... с добър саундтрак...

НО с ужасно качество, а комбинацията между много тихия звук и силния британски акцент ми дойде съвсем в повече... така че мейби бейбито премина за минутки с бутона за превъртане напред. Не съм убедена, че разбрах финала. Може да се гледа пак, ако го намеря в по-добър вид.

номер 2:

Terms of Endearment (т.е. "нежни думи" или "думи на нежност")... висок рейтинг в айемдиби-то (7.3)... с участието на Шърли Маклейн, Джак Никълсън, Дани де Вито и Джеф Даниълс (единият глупак от "От глупав по-глупав")... с добри отзиви, разглеждащ отношенията между майка и дъщеря и спечелил 5 Оскара през 1984...

НО го спрях може би 15 минути след началото. Явно не му беше времето, знам ли. Никак не ме грабна, подейства ми много подтискащо, качеството отново беше лошо, а отношенията м/у майката и дъщерята нещо ме подразниха... може би някой ден ще го гледам все пак.

(та затова е хубаво да има няколко филма в запас... следващият си обещах да изгледам от началото до края)

номер 3:

Revolutionary Road... за него имах най-големи очаквания. Все пак е с Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет (която тази година ме впечатли много силно с поредица изключителни филми - Little Children, The Reader и The Life Of David Gale... особено последният трябва да се гледа!). Филмът е нов, с висок рейтинг от 7.8, с 3 номинации за Оскар, с чудесни отзиви.

НО не ми хареса. Вече се чудя дали повредата не е в моя телевизор. Обаче е факт - нямах никакво търпение да свърши (буквално 2 часа мъка, но нали съм инат - търпя). Очаквах и очаквах да ми хареса... НЕ. (спрях го за малко по средата единствено, за да изтегля филма-спасение, познатата класика, номер 4)

Сега изгледах трейлъра. Наистина изглежда примамлив. За съжаление, тези хубави свободолюбиви, авантюристични идеи, които се споменават, не са водещи във филма. Всъщност и той се оказа много подтискащ. И за да завършим поредицата...

номер 4:

The Notebook... добрата стара класика :) Осмисли цялата ми филмова нощ. Любов, пейзаж, пак любов, невероятна музика, още малко любов... Да ми се чуди човек, но пак поплаках, за n-ти път, докато го гледах. Това е идеалният филм за гледане, когато няма никой наоколо да те пита какво става...

имаше и номер 5:

The Break-Up... дойде като бонус след "Тетрадката". Нещо леко и весело. Хареса ми началото, но го оставих за доглеждане, защото вече минаваше 4. Мисля си, че няма да ме натъжи (дано, дано, дано).

Извод - трудно е да намериш добър филм в замунда, който вече да не е гледан.

Извод 2 - така се готви дипломна работа (тук ми липсва затъпяващото човече от скайп)

2 коментара:

Анонимен каза...

Хихи, колко неуспешни филми.
Жалко че не ти е харесал Revolutionary Road, май и аз ти го препоръчах :P Но все пак, това не означава, че за други не можеш да ми вярваш.

Тетрадката и аз я харесвам. (Но мразя A walk to Remember!, с който често се асоциира от дадени фенове. А ти?)Гледах го веднъж едно лято като си го взех сама от видеотеката, и когато всички други бяха на село. Мисля, че в него беше една готина сцена с много лебеди. Беше един от малкото филми, които изцяло съм избирала и гледала сама и готино преживяване.

А Terms of Endearment съм го гледала докрая, понеже е от режисжьора на един от любимите ми филми "Колкото Толкова" (него ако не си го гледала, няма как да го спреш на средата! А и той не е тъжен). Хубав си е, но все пак наистина е потискащ, а и едва ли става много по-интересен.

Maybe Baby и аз може да го пробвам някога заради Хю. А русата актриса играе в "Кръцни Срежи".

Plamena Markova-Koleva каза...

Уф, тоя A Walk To Remember нещо ми се стори доста клиширан. Нищо общо с Тетрадката ;)