петък, 31 октомври 2008 г.

Mamma Mia


Мисля, че перфектно избрахме първия филм, с който уважихме mall-а в Стара Загора. Взехме си пуканки, дадоха ни на входа безплатно безалкохолно (което се оказа, че раздавали само на децата... иееее), изгледахме интересни анонси на някои филми... изтърпяхме бруталния анонс на Дзифт...




... радвам се, че не избрахме него, а...




Това е истински филм. В смисъл на онова идеалистично разбиране на думата. Филмът като изкуство. Филмът като забавление. Филмът като авантюра. Филмът като спомен. Филмът с голямо Ф.



Като за начало това е мюзикъл. Брилятно направен мюзикъл! Мюзикъл с песни на АBBA. Мюзикъл на малко гръцко островче с невероятен пейзаж и, о боже, каква кристална вода! Мюзикъл, в който пеят Мерил Стрийп и "Бонд, Джеймс Бонд" ;) (с други думи - Пиърс Броснан). Сладурът Колин Фърт е неспасяемо "спонтанен", а Amanda Seyfried, играеща в главната роля, обявявам за моя личен идеал за красиво момиче... ох, и ако някога се събудя с такава коса... няма да се мръщя :)



За 7 лв. човек може да си купи много неща (поне 14 вафли!), но ми се струва по-практично да си купи 2 часа пълноценно време. 2 часа смях. 2 часа въздишки. 2 часа пътешествие. 2 часа смях, смях, смях. 2 часа стойностна музика. 2 часа смях... споменах ли смеха ;)


Мисля, че тази нощ ще сънувам много красиви сънища (нищо, че е Helloween). И така се отплеснах, че щях да забравя да напиша за какво става въпрос :) Красавицата Софи живее на малко гръцко островче с майка си Дона. По случай сватбата си тя решава, че е крайно време да разбере кой е истинският й баща. Откривайки дневника на майка си, тя разбира, че това не е никак лесно. Дали е Бил? Или Сам? Или Хари? Нека първо ги види, пък после ще прецени. И така те се изтърсват преди сватбата, за да предизвикат куп забавни ситуации... и изпеят куп велики песни на ABBA!



За повече инфо - разбира се, айемдиби-то - http://www.imdb.com/title/tt0795421/


2 коментара:

humanobserver каза...

I guess you must had a nice day !

Plamena Markova-Koleva каза...

Of course! What a movie...