понеделник, 20 юни 2011 г.

"Дързост и красота" во веки веков. Амин.

Важно уточнение: не помня да е имало време, когато да съм била почитател на сериала. Това обаче не ми пречеше някога да го следя и {понякога разпалено} да коментирам случващото се :)

Години наред "Дързост и красота" даваше материал за спасение и на най-умрелия разговор. Защо да говорим за времето щом можем да обсъдим поредната кавга между Брук и Стефани, как така Тейлър е жива в Мароко и каква е причината толкова да харесваме крадлата Сали Спектра? Вече нямам представа какво може да се обсъжда... може би само вечната тема -> на колко телевизионни години са станали Ерик и Стефани Форестърови? Въпреки че не съм гледала нито една серия от... хм, кой знае кога... сериалът продължава да тече и май няма намерение да спира.

Започва се на 23 март 1987. Тогава всичко е ново, героите са нетипично млади, а артистите съвсем различни - с изключение на "основното ядро", което не се променя и до днес: Ерик, Стефани, Рич Форестърови и Брук Лоугън.

"Дързост и красота" започва с подготовката на "топ сватбата на годината". Главните герои в нея са вицепрезидентът на модния гигант Форестър Криейшън, т.е. Рич Форестър, и Карълайн - дъщерята на медийния магнат Бил Спенсър.


Няма вестник, който да не е поместил снимка на довчерашния виден плейбой Рич. На една такава попада студентката по химия Брук Лоугън. Тя живее с майка си Бет, сестрите си Дона и Кейт и брат си Сторм - типичното средностатистическо американско семейство. Постепенно се заформят разни триъгълници, четириъгълници и многоъгълници. И така до ден днешен. Може би и докато свят светува.Днес "Дързост и красота" се излъчва в над 40 държави, даже и в Барбадос, Ботсвана и Кения. Забавно е, че в Обединените арабски емирства дават по 2 епизода на ден, за да настигнат САЩ. В България се излъчва от 1993, а от сайта на БНТ се заканват "Докато се снима "Дързост и красота", БНТ ще излъчва епизодите!"

Макар днес сериалът да не се радва на кой знае колко голям интерес, в началото той се превръща в най-гледаната "сапунка" в света и достига аудитория от 26,2 милиона зрители. Постепенно обаче сюжетът издиша твърде много и става прекалено комичен за аудиторията... най-вече с характерното "всеки се жени за всеки поне веднъж в годината". Определено първенец в тази дисциплина е Брук Лоугън.

1) Разбира се, в центъра на сериала стои "голямата любов" на Брук към Рич Форестър. Някъде по трасето на сапунката двамата се женят и имат син с оригиналното име Рич Форестър Младши, но... това е само някъде по трасето.

2) Брук сключва брак и с брата на Рич - Торн Форестър.

3) Омъжва се и за новооткрития му полубрат - Ник Мароне.

4) Взема се и с Грант Чеймбърс (който нямам идея кой е).

5) За да затвори семейния кръг, отвежда до олтара и бащата на Рич и Торн - Ерик Форестър. От него се появяват две деца - Рик и Бриджит. Съвсем сериозно очаквам скоро да сключи брак и със Стефани Форестър - реверанс към всички хомосексуалисти по света, които гледат B&B.

6) Но само с бракове не се живее. Затова Брук подхваща афера с първия съпруг на дъщеря си Бриджит - Дикън Шарп. И за да стане още по-"оригинално", й се ражда дъщеричката Хоуп.

7) Тук очевидно съм спряла да гледам, но някак си случайно Брук преспива и с Оливър Джоунс... първото гадже на дъщеря си Хоуп. Казвам ви, че този сериал е безкраен източник на теми за разговор...

Култов цитат:

Stephanie Forrester: Brooke involved me when she started sleeping her way through my family.

Тъп... или не чак толкова тъп, "Дързост и красота" се е родил и израснал покрай мен, затова и първите серии будят едно такова... почти умиление :D

3 коментара:

Marta каза...

умиление, да...

бях позабравила героите, а допреди 15 години и аз го следях чат-пат

Анонимен каза...

Здравейте стига с този сериал не го гледам и не го харесвам нито е интересен не струва а е една голяюа превземка за мен този сериал е забранен не гледам този буламач трябва задьлжително да го забранят з закон не ме засяга този сериал

Анонимен каза...

Този сериал незнам защо още го дават не струва и трябва да го спрьт задьлжително