събота, 30 октомври 2010 г.

Голямото Хелоуинско чудене

Може да нямам тиквен фенер, но поне от страшния филм няма да се лиша. Дори и да го гледам сама (май за първи път). Е, ето какво препоръча imdb.com:

-> Сладкишчо или Candyman. Супер идиотско име за страшен филм, което може би значи, че е голяма психария? 



Кажи-речи нов, от 1992. Студентка решава да пише за местните легенди и митове и така научава за Сладкишчо - еднорък мъж, който се появява щом кажеш пет пъти името му пред огледало. Очевидно Хелън е печена мацка, която не се връзва на историите и предупрежденията, продължава да се рови и в крайна сметка - честит празник, започват убийства! 

Отзивите са добри... като че ли е по-скоро психария, отколкото безсмислени ужаси. Звучи обещаващо.


-> Детска игра или Child's Play... психария с детски играчки.



Изглежда забавно филмче на ужасите от 1988. Някакво хлапе получава куклата, за която е мечтало. Но от къде да знае, че сега му се е паднало да научи "по трудния начин" да внимава какво си пожелава. Логично с този нож в ръка, куклата се оказва кофти подарък. Като че ли не ме грабва чак толкова. (И стига бе... тази кукла от самото начало изглежда ужасно)


-> Нещо, което очевидно се води истинска класика на филмите за Хелоуин... с оригиналното име - Хелоуин/ Halloween :) 

Версията от 1978. Историята започва в нощта на Хелуин, 1963, когато полицията открива 17-годишната Джудит Майерс намушкана до смърт от 6-годишния си брат. Хлапето е затворено, но след 15 години духва точно на Хелоуин, а психиатърът му хуква по следите.


Има и римейк от 2007, за който също отзивите са добри (плюс продължение от 2009, а има и оригинално продължение от 1981)

3 коментара:

YMY каза...

Първия и аз съм нооого "за" да се гледа! Изглежда обещаващо, дори преди да съм видяла trailer-а! ^^ "Child's Play" също е от класиките - нея съм я гледала в ранна детска възраст (т.е. по времето на детската градина или началното училище)! ;-) "Halloween" е както и "Friday 13th" - от най-вечните, а то в това число всъщност и "Кошмарите" (т.е. "Nightmares on Elm Str.")... Направо ме е яд, че няма как да се съберем да си се накефим заедно! :-D

Plamena Markova-Koleva каза...

Аз викам да си направим някоя софийска среща на по срашни филми ;) От другата седмица съм на линия поне до март.

YMY каза...

Ами хайде, хайде! Идвай ми на гости! Избираме ден, аз ще сготвя (като добра домакиня), и вместо да тъпеем... хаха ще пищим и ще подскачаме! :-D